Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on  perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsin tehtävää, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Hieronnalla voidaan helpottaa kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa sekä vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta tarkoittaa hieronnan erityisaluetta, jossa hieroja keskittyy ja ottaa hoidossaan huomioon urheilijan lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta kohdistetaan niin, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa.

Urheiluhieronnalla pyritään ennaltaehkäisemään  lihasten kireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia sekä ylläpitämään ja palauttamaan urheilijan ja kuntoilijan kehon normaalia toimintaa pehmytkudoskäsittelyin. Urheiluhieronnassa sovelletaan klassisen hieronnan otteita. 

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen

Raajanivelten liikkuvuutta voidaan lisätä nivelten liikkuvuutta ja vähentää kiputiloja. Liikkuvuutta lisätään erilaisilla mobilisaatiotekniikoilla joita käytän hieronnan yhteydessä tarpeen mukaan. Mobiilisaatiossa niveltä liikutetaan rauhallisesti nivelen luonnollisella liikeradalla. Hoitoa voidaan käyttää jos nivelen liikerata on jostain syystä rajoittunut.